Η αφρικανική σκόνη καλύπτει την Ελλάδα | Συγκλονιστική δορυφορική εικόνα

LIKE US ON FACEBOOK

Πυκνή σκόνη έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας και η εικόνα απ’ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι συγκλονιστική.

Η δορυφορική εικόνα δείχνει την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα, η οποία προέρχεται από τη Λιβύη και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 27/04.

Η δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει τη σημαντική συγκέντρωση σκόνης πάνω από την Ελλάδα:

Σύμφωνα με το meteo.gr, το φαινόμενο είναι πιο έντονο στα χαμηλά υψόμετρα στη Δυτική Ελλάδα (π.χ. την Κέρκυρα και την Καλαμάτα).

Στη Βόρεια Ελλάδα οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης εντοπίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, περί τα 3 km ύψος.

Στη Νότια Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης, το στρώμα της αφρικανικής σκόνης είναι πιο παχύ συγκριτικά με περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως η Αλεξανδρούπολη και η Θεσσαλονίκη.

αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα,

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η αφρικανική σκόνη ακολουθεί την πορεία των θερμών αερίων μαζών που κινούνται προς τα Βαλκάνια και δεν αναμιγνύονται με τις ψυχρές επιφανειακές, αλλά καθώς είναι ελαφρύτερες κινούνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Οδηγίες προστασίας

Το φαινόμενο με την αφρικανική σκόνη μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Οι οδηγίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και στην έκθεσή μας  στην αφρικανική σκόνη, ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή η μουντάδα που βλέπεις… είναι αφρικανική σκόνη!

Photo: Phil Ipparis / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved