Παρόλο που ο κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό και, ειδικότερα, η γειτονιά μας βρίσκεται σε ένταση, ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και να τον απασχολούν τα δικά του θέματα.

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι ότι μια χώρα αλλάζει όνομα! Ο Βασιλιάς Mswati ο Τρίτος της Σουαζιλάνδης ανακοίνωσε πως σκοπεύει ν’ αλλάξει το όνομα της χώρας του. Το νέο όνομα της Σουαζιλάνδης θα σημαίνει «Η χώρα των Σουάζι».

Και το όνομα αυτής – Βασίλειο της Ισουατίνι.

Ο Βασιλιάς της Σουαζιλάνδης ή Ισουατίνι, έκανε αυτή την ανακοίνωση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια απ’ την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας. Οι εορτασμοί αφορούσαν, επίσης, και τα πεντηκοστά γενέθλια του Μονάρχη του Αφρικανικού αυτού κράτους.

Η Σουαζιλάνδη είναι μία χώρα που έχει απόλυτη μοναρχία ενώ αποτελεί και μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Ο Βασιλιάς Mswati ο Τρίτος είναι γνωστός για την «πίστη» του στην παραδοσιακή φορεσιά της χώρας και για τις πολλές συζύγους που διαθέτει.

Αυτή η χώρα της Αφρικής είναι η τελευταία απόλυτη μοναρχία της ηπείρου ενώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παρατηρητές ζητούν «στροφή στη Δημοκρατία».

Ο Βασιλιάς της Σουαζιλάνδης χρησιμοποιεί για χρόνια το όνομα «Βασίλειο της Ισουατίνι». Παρόλα αυτά, η αλλαγή του επίσημου ονόματος της χώρας είναι μία εξέλιξη που ξάφνιασε πολλούς.

Πολλές φωνές εντός και εκτός χώρας αντιδρούν. Καλούν τον Βασιλιά να ασχοληθεί με την οικονομία της χώρας που βρίσκεται υπο διάλυση και όχι με τέτοια «τεχνάσματα», όπως η αλλαγή του ονόματος που είναι μικρής σημασίας.

Μάλιστα, ο μονάρχης της Αφρικανικής χώρας χρησιμοποιήσε αυτό το όνομα όταν μίλησε στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 2017.

Διαβάστε επίσης:

Η Jolie φωτογραφίζεται στην Αφρική και στέλνει ανοικτή επιστολή με δυνατά μηνύματα | Photos

Photo: nan.ng