Η 25η Μαρτίου μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

LIKE US ON FACEBOOK

Γεμάτη συγκινητικές στιγμές και μοναδικές παρελάσεις ήταν η 25η Μαρτίου, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση. Δυστυχώς, σημειώθηκαν και επεισόδια κατά τις μαθητικές παρελάσεις, αλλά θα μείνουν στις καλές στιγμές της ημέρας όπως απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό.

Η 25η Μαρτίου είναι κάθε χρονιά μια ξεχωριστή ημέρα για την Ελλάδα. Πλήθος κόσμου από την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σήμερα είναι διπλή γιορτή, καθώς γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα από την οποία ξεχώρισαν τα εντυπωσιακά και υπερσύγχρονα άρματα μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5).

Έπειτα, παρέλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού, για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων.

Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι, και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, και ο λόχος απόδοσης τιμών. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρήλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση των στελεχών των ειδικών δυνάμεων, πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς αλεξιπτωτιστές, καθώς και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημά τους.

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν σχηματισμούς από αεροσκάφη F-16 block 52, MIRAGE 2000-5 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα των σωμάτων ασφαλείας.

25η Μαρτίου

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων «ΔΙΑΣ» και «Ζ», διάφορα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε με μοτοσικλετιστές, ερπυστριοφόρα παντοδαπούς εδάφους, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, έναν ουλαμό Δοκίμων Ανθυποπυραγών και ένα τμήμα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών που αποτελείτο από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες.

Το Λιμενικό Σώμα συμμετείχε με μικτό τμήμα ανδρών γυναικών, και τμήματα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της Υπηρεσίας Διασωστών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

25η Μαρτίου

Διαβάστε επίσης:

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου | Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

Photos: Eurokinissi
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved