Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει το πρωί της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη, η οποία είναι για ακόμα μια φορά κατηγορούμενη για τις μίζες της υπόθεσης των εξοπλιστικών.

Η είδηση ότι πάει η Βίκυ Σταμάτη στον ανακριτή για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου είχε περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην Υπουργός πήγε ξανά στον ανακριτή για ένα ποσό περίπου 700.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σ’ ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, το ποσό εισπράχθηκε απ’ τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως μέρος της «μίζας» για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Μετά την απολογία του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Κατά την απολογία του, ο πρώην Υπουργός αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ επέμεινε πως η σύζυγός του δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις που της αποδίδονται. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται ν’ απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον επίσης κατηγορούμενο εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως και η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να κρατήσει την ίδια υπερασπιστική γραμμή και να δηλώσει άγνοια για το συμβόλαιο.

Απ’ την πλευρά του, ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, στην απολογία του φέρεται να εμφάνισε ως ιδιοκτήτες του συμβολαίου τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη.

Διαβάστε ακόμα την απόφαση του Εφετείου για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου για λόγους υγείας:

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος | Η απόφαση του Εφετείου