Μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ryanair φαίνεται πως η αεροπορική εταιρεία αποχαιρετά σιγά σιγά την Ελλάδα και δίνει μεγαλύτερη βάση σ’ άλλες χώρες του εξωτερικού.

H Ryanair μειώνει τα δρομολόγια εσωτερικού και κλείνει τη βάση της στα Χανιά. Οι αποφάσεις θα τεθούν σε ισχύ απ’ τον Ιούνιο, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου η Ryanair μειώνει τα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους. Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου

Ο διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ryanair για την ανατολική Μεσόγειο, Νικόλαος Λάρδης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το Καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δρομολόγια, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα.

Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια

Διαβάστε ακόμα:

Προσοχή στις πτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο | Οι προειδοποιήσεις λόγω Συρίας