Το νέο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι ονομάζεται «Momo». Οι αρχές το θεωρούν εξίσου επικίνδυνο παιχνίδι με αυτό της «μπλε φάλαινας».

Το νέο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Momo» έχει σημάνει συναργεμό στις αρχές. Ξεκίνησε στο facebook. Η αρχική πρόσκληση ήταν ο χρήστης να επικοινωνήσει με κάποιον άγνωστο αριθμό.

Όταν οι αρχές κατάλαβαν ότι το παιχνίδι «μπλε φάλαινα» είναι επικίνδυνο παιχνίδι, ήταν πολύ αργά. Ήδη 100 παιδιά είχαν χάσει την ζωή τους, είτε από ατύχημα, είτε από αυτοκτονίες, οι οποίες δεν είχαν καμία εξήγηση.

Το παιχνίδι «Momo» συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία και κυρίως απαντάται στην εφαρμογή του Whatsapp. Ο θάνατος μιας 12χρονης στην Αργεντινή οφείλεται σε αυτό το παιχνίδι και έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν και άλλες υποθέσεις με θανάτους εφήβους που δεν εξηγήθηκαν.

Για αυτό το λόγο οι αρχές έχουν βγάλει suicide warning για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο που βρίσκεται στο Μεξικό το νέο διαδικτυακό παιχνίδι ξεκίνησε από το facebook. Το πρώτο στάδιο του παιχνιδιού καλεί τον παίκτη να επικοινωνήσει με έναν άγνωστο αριθμό. Ως εικόνα εμφανίζεται ένα άβαταρ, μιας γυναίκας που έχει παραμορφωμένο στόμα και μύτη καθώς και εξογκωμένα μάτια. Η εικόνα παραπέμπει σε γυναίκα που πάσχει από νευρική ανορεξία.

Η συγκεκριμένη μορφή έχει κλαπεί από τον Γιαπωνέζο αρτίστα Midori Hayashi. Αποδείχτηκε ότι ο καλλιτέχνης δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι, ούτε γνώριζε για την κλοπή του δημιουργήματός του. Γενικότερα, από την έρευνα των αρχών, επιβεβαιώθηκε ότι ο καλλιτέχνης δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι.

Το παιχνίδι φέρεται ότι είναι μια βάση για κλοπή δεδομένων από εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν μέσω διαδικτύου παντού.

Η σύνδεση του παιχνιδιού Momo και της αυτοκτονίας της 12χρονης από την Αργεντινή είναι επιβεβαιωμένη. Έτσι οι αρχές έχουν εκδώσει σήμα sos προς τους γονείς, για να μπορούν να πάρουν τα μέτρα τους. Μάλιστα, η αστυνομία της Ισπανίας, εξέδωσε σήμα προειδοποίησης για τους χρήστες, τους γονείς και τους ανήλικους, να μην χρησιμοποιούν σε καμία περίπτωση την εφαρμογή Momo καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι.

Το παιχνίδι αυτό έχει κάνει εμφάνιση στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, στην Γαλλία και αναμένεται να επεκταθεί έρευνα και σε άλλες χώρες. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι αναφορές και να γίνει η λήψει των απαραίτητων μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Πανικός σε πτήση της Ryanair | Επιβάτες πήδηξαν απ’ τις τσουλήθρες (Video)