Δίχως τέλος η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία Ελλάδα. «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε πως έγινε ενημέρωση για ορισμένες ενέργειες από τη μεριά της Ελλάδας, οι οποίες ενισχύουν την ένταση στο Αιγαίο, κάτι που συμβαίνει τακτικά κατά τον κ. Γιλντιρίμ.

«Παρατηρούμε πως έχουμε πρωτοβουλίες ανάλογες με εκείνες των Ιμίων. Υπήρξε περιστατικό με ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς. Η ακτοφυλακής μας παρενέβη και απομάκρυνε τη σημαία από εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Προτείνουμε να μείνουν μακριά από προκλητικές ενέργειες που αυξάνουν την ένταση», ήταν οι “συμβουλές” του Τούρκου Πρωθυπουργού προς την Ελλάδα.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η Hurriyet, όπου σύμφωνα με την Τουρκία φαίνεται η ελληνική σημεία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.

https://www.youtube.com/watch?v=kkg1SJZQRrU

Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση απ’ τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται πως δεν γνωρίζουν πότε έχει τραβηχτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία, τονίζοντας πως όλα είναι υπό αμφισβήτηση.

Πάντως, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζναακόπουλος δήλωσε πως «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» και χαρακτήρισε «καταδικαστέα» την προκλητική δήλωση του κ. Γιλντιρίμ ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μαι φορά πως η Ελλάδα θα πρόκειται να δεχθεί καμία εδαφική αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας.