«Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ για τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

«Τώρα αυτοί οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιλντιρίμ για τους Έλληνες στρατιωτικούς ενώ αναφέρθηκε και στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στους «8» λέγοντας πως «εκείνοι έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, σκότωσαν ανθρώπους, έβλαψαν μια χώρα» και τώρα έχουν βρει «καταφύγιο» στην Ελλάδα, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερία «Yeni Safak».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε γιατί ο Έλληνας ομόλογός του, κ . Τσίπρα δεν αναφέρεται στο ζήτημα αλλά ζητά από την Άγκυρα να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η μεριά της Τουρκίας συνδέει την “απελευθέρωση” των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, είχε αναφέρει πως δεν είναι δίκαιο η Ελλάδα να συζητά σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών και να μην συζητά καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Οι κινήσεις της Ελλάδας δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας