Γιατί ο Μητσοτάκης αποφάσισε να μην καταθέσει πρόταση δυσπιστίας;

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση;

Κι ενώ η Κυβέρνηση προκάλεσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν τελικά αυτό δεν θα γίνει. Πώς έφτασε σε αυτήν την απόφαση η ΝΔ ενώ όλοι θεωρούσαν δεδομένο πως θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση για να μπλοκάρει τη Συμφωνία;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες απ’ την Καθημερινή, ήταν μια πρόταση των συνεργατών του επικεφαλής του κόμματος και ο ίδιος την απέρριψε για συγκεκριμένους λόγους. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έκρινε πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας θα ήταν ούτως ή άλλως προεξοφλημένο, αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής της ΝΔ εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση απλώς θα προσέφερε στον κ. Τσίπρα την επικοινωνιακή δυνατότητα να αποκρύψει ότι επί της ουσίας ηγείται μιας «κυβέρνησης κουρελού», όπως την έχει χαρακτηρίσει πολλάκις.

Εκτός από αυτό, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε πως μια τέτοια επιλογή θα έδινε ένα πρώτης τάξεως άλλοθι στον κ. Καμμένο να «ξεπλύνει» τη στήριξη που έχει παράσχει ως τώρα στον κ. Τσίπρα, εμφανιζόμενος ξαφνικά τάχα να μάχεται μια συμφωνία την οποία εκείνος επέτρεψε να έρθει για κύρωση. Απ΄την άλλη, θα προσέφερε και στον Σταύρο Θεοδωράκη το άλλοθι μιας ανέξοδης καταψήφισης της κυβέρνησης, τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Έτσι, η ΝΔ αναμένεται να δώσει περισσότερη έμφαση, κυρίως κατά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή την Πέμπτη, κατά της Συμφωνίας, τονίζοντας για ακόμη μια φορά όλους τους λόγους για τους οποίους τη θεωρεί επιζήμια για τη χώρα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας οποιαδήποτε στιγμή, καθώς έχει το δικαίωμα να το κάνει και να χρησιμοποιήσει -μάλλον- και το τελευταίο της «όπλο». Άλλωστε , οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί διαφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved