Γιατί κλείνει η υπόθεση του serial killer στην Κύπρο

LIKE US ON FACEBOOK

Κλείνει η υπόθεση του serial killer στην Κύπρο, μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία. Τι ανέφερε ο αρχηγός Αστυνομίας;

Κλείνει η υπόθεση του serial killer στην Κύπρο, μια φρικιαστική υπόθεση με ασύλληπτες δολοφονίες. Όπως είπε, όμως, ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας το κεφάλαιο αυτό κλείνει καθώς ο 35χρονος δεν φαίνεται πως εμπλέκεται και σε άλλες δολοφονίες.

Ο Νίκος Μεταξάς μιλούσε με 30 συνολικά γυναίκες στο διαδίκτυο αλλά ευτυχώς όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει κι άλλη γυναίκα που να έχει πέσει θύμα του.

Να σημειωθεί πως ένα μήνα μετά το πρώτο μακάβριο εύρημα που άνοιξε το φάκελο θρίλερ, ο Κύπρος Μιχαηλίδης μιλούσε ενώπιον κοινής συνεδρίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εξέταζε το θέμα των ελλειπουσών γυναικών. Κατά τη συνεδρία, η εκπρόσωπος των Φιλιππινέζων στην Κύπρο αποκάλυψε ότι κάθε μήνα πέντε γυναίκες από τη χώρα αυτή πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δυστυχώς η Αστυνομία δεν τους δίνει στοιχεία, αλλά από την ενημέρωση που έχουν από Φιλιππινέζες, πέντε γυναίκες παρενοχλούνται κάθε μήνα από τους εργοδότες τους, αλλά φοβούνται να προβούν σε καταγγελία μήπως και χάσουν τη δουλειά τους. Οι πλείστες παίρνουν το χαρτί αποδέσμευσής τους και φεύγουν, χωρίς οι καταγγελίες τους να διερευνώνται

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις ο αρχηγός της Αστυνομίας και προσπαθώντας να βάλει ορισμένες τελείες στα ερωτηματικά, ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρωτόκολλο ενεργείας των αστυνομικών μετά από καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία τέτοιου πρωτοκόλλου, ώστε να γνωρίζει ο κάθε υπεύθυνος τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Ανέφερε, επίσης, ότι σε κάθε αστυνομική διεύθυνση θα συσταθεί ειδική ομάδα που θα ερευνά τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες στο τέλος θα ελέγχονται από το Γραφεία Βίας στην Οικογένεια.

Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε νομικά εργαλεία προκειμένου να μπορεί η Αστυνομία να βοηθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις, για παράδειγμα να ζητά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα εξαφανισθέντων όπως όταν πρόκειται για απαχθέντες, να μπορεί να εξασφαλίζει το περιεχόμενο καταγεγραμμένων επικοινωνιών. Ο αρχηγός του Σώματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια μέλη να ενεργούν ρατσιστικά, ωστόσο αυτά είναι πολύ μικρή μερίδα και τόνισε ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι καταρτισμένη γύρω από τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ίδιος δεν έδωσε απαντήσεις αναφορικά με την ουσία των 7 δολοφονημένων γυναικών και παιδιών, επικαλούμενος την ποινική ανάκριση που ξεκίνησε, ενώ επανέλαβε ότι αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν για να καθαρίσει η Αστυνομία από τους ασυνείδητους. Ανέφερε, επίσης, ότι η υπόθεση αυτή θα διδάσκεται στην Αστυνομική Ακαδημία προς αποφυγή.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι προσπάθειες για να τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης έχουν αποβεί άκαρπες, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη βρεθεί ποτέ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη λίμνη Ξυλιάτου.

Διαβάστε επίσης:

Serial killer της Κύπρου: Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 30χρονη από το Νεπάλ
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved