Κι ενώ όλοι ασχολούνται με την Serena Williams και το περιστατικό που είχε με τον διαιτητή, γιατί κανείς δεν σχολιάζει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν με την Naomi Osaka στο US Open;

Εμείς θα το πάρουμε το θέμα λίγο ανάποδα. Από εκεί που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει. Απ’ τη Naomi Osaka στο US Open. Η μόλις 20 ετών αθλήτρια έγινε η πρώτη από την Ιαπωνία που κέρδισε Grand Slam. Και αυτό της το κατόρθωμα απλά χάθηκε. Γιατί; Γιατί αντί να συγχαρούν την Osaka για τη νίκη της, οι σχολιαστές, ο κόσμος και οι αξιωματούχοι του US Open εξέφρασαν τη θλίψη και την έκπληξη που έχασε η Serena Williams.

Η Naomi Osaka στο US Open πέτυχε αλλά κανείς δεν της έδωσε την αξία που θα έπρεπε. Ίσως ήταν το παιδικό της όνειρο να φτάσει στο US Open, να παίξει ενάντια στο είδωλό της την Willimas, στον τελικό. Και τα κατάφερε. Δεν υπάρχει, όμως, πιο αντιαθλητικό γεγονός από αυτό που συνέβη. Ένα 20χρονο κορίτσι που τα έβαλε με μια μεγάλη παίκτρια, αγωνίστηκε και κέρδισε.

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, η Osaka κάλυψε το πρόσωπό της και έβαλε τα κλάματα. Το πλήθος την πείραξε. Η Katrina Adams, πρόεδρος του USTA, ξεκίνησε την απονομή των βραβείων με το να αποκηρύσσει την νικήτρια και να επιβραβεύει την Williams.

«Ίσως δεν είναι το αποτέλεσμα που αναζητούσαμε σήμερα», δήλωσε η Adams, «αλλά Serena είσαι η πρωταθλήτρια των πρωταθλητριών…Αυτή η μαμά είναι παράδειγμα προς μίμηση και όλοι τη σέβονται».

Αλλά αυτό δεν άγγιξε κανέναν. Το θέμα ήταν ότι η Serena Williams διαμαρτυρήθηκε και επιτέθηκε στον διαιτητή Ramos. Ο διαιτητής θεώρησε πως η παίκτρια δεχόταν οδηγίες από τον προπονητή της και η ίδια έγινε έξαλλη.

«Ποτέ δεν κλέβω για να νικήσω. Προτιμώ να χάσω», ενώ στην επόμενη αλλαγή πλευράς είπε «δεν έχω δεχθεί καμία προπονητική οδηγία. Δεν έχω εξαπατήσει ποτέ και κανέναν στη ζωή μου, έχω μία κόρη και αγωνίζομαι για το σωστό. Μου χρωστάς εξηγήσεις, μία συγγνώμη».

Λίγο αργότερα κι ενώ η Osaka είχε προβάδισμα με 4-3, η Williams δέχτηκε point penalty επειδή έσπασε την ρακέτα της μετά την απώλεια του σερβίς της και τα έβαλε πάλι με τον Πορτογάλο διαιτητή.

Μου επιτίθεσαι. Έχεις κάνει λάθος. Δεν θα διαιτητεύσεις ποτέ ξανά σε δικό μου αγώνα. Μου χρωστάς μία συγγνώμη. Εσύ είσαι ο ψεύτης. Μου έκλεψες έναν πόντο

Τελικά, η Serena Williams αποδέχτηκε την ήττα της – αφού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά- και ζήτησε από τον κόσμο να σταματήσει να “ρίχνει” την Naomi. Παραδέχτηκε πως έπαιξε καλά και κέρδισε. Η Osaka δέχτηκε το τρόπαιό της με δάκρυα στα μάτια, χωρίς ούτε ένα χαμόγελο. «Λυπάμαι», είπε, «ξέρω ότι όλοι θέλατε να κερδίσει η Williams και λυπάμαι που έπρεπε να τελειώσει έτσι».

Και απευθυνόμενη στην Serena Williams εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που έπαιξε μαζί της. Όσο για τη Williams; Μηδέν συναίσθημα.

Διαβάστε επίσης:

Η μαμά Serena Williams μιλάει για την περιπέτεια που πέρασε με τη γέννηση του παιδιού της

Photo: Getty Images