Κάτι που δεν θα βλέπαμε στην Ελλάδα κι ίσως σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Η συγκινητική διαμαρτυρία των γιατρών στον Καναδά.

Οι γιατροί στον Καναδά ζητούν να μην αυξηθεί ο μισθός τους και ο λόγος είναι άκρως συγκινητικός. Εκατοντάδες γιατροί στο Κεμπέκ ζητούν να μην γίνει άλλη αύξηση στους μισθούς τους, καθώς υποστηρίζουν πως ήδη βγάζουν αρκετά χρήματα.

Σύμφωνα με την Washington Post, πάνω από 800 γιατροί και φοιτητές ιατρικής έβαλαν την υπογραφή τους σε διαδικτυακό αίτημα, ζητώντας ν’ ακυρωθεί η αύξηση των μισθών των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Εμείς οι γιατροί του Κεμπέκ που πιστεύουμε ακράδαντα στο δημόσιο σύστημα υγείας, είμαστε αντίθετοι με τις πρόσφατες αυξήσεις που διαπραγματεύτηκαν οι ιατρικές ομοσπονδίες μας με την Κυβέρνηση

Παράλληλα, οι γιατροί ζητούν να δοθούν τα έξτρα χρήματα στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες.

Οι γιατροί αναφέρουν πως «έχουν ηθικό και συνειδησιακό πρόβλημα να πληρώνονται αυτοί περισσότερο όταν οι εργασιακές συνθήκες για τον υπόλοιπο κλάδο, όπως νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, είναι εξίσου δύσκολες και αμείβονται λιγότερο».

Πριν από λίγο καιρό, η ένωση του νοσηλευτικού προσωπικού είχε ασκήσει πιέσεις στην Κυβέρνηση Τριντό προκειμένου ν’ ασχοληθεί με το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτών, ζητώντας να οριστεί με νόμο πόσους ασθενείς μπορεί να δει ένας νοσηλευτής.

Photo: Getty Images