Γέμισαν με κόσμο οι παραλίες της Αττικής το πρώτο Σαββατοκύριακο άρσης των μέτρων. Ποια τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα; 

Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό δεν πραγματοποιήθηκε, όμως τα κρούσματα ανακοινώθηκαν γραπτώς από τον λοιμωξιολόγο κ. Τσιόδρα το Σάββατο 9 Μαΐου. Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων αφορούν συρροές κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 603 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1358 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 9 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

86 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 151 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 97.384 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα περιοριστικά μέτρων και η καραντίνα έληξαν στις 4 Μαΐου και το πρώτο Σαββατοκύριακο άρσης των μέτρων οι Αθηναίοι δεν δίστασαν να κατακλύσουν τις παραλίες της Αττικής, ενώ ο καιρός είναι με το μέρος τους.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 9 Μαΐου ο κόσμος κατέφυγε στις μη οργανωμένες παραλίες της Αττικής, εκεί όπου επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα. Τόσο στην ανατολική πλευρά της Αττικής, όπως στη Λούτσα, όσο και στη νότια, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι το Σούνιο, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου το Σάββατο το πρωί φόρεσαν το μαγιό τους και επέλεξαν να δροσιστούν στα ήρεμα νερά του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού, τη στιγμή που ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Μετακίνηση εκτός νομού σε τρεις φάσεις: Ποιοι θα μπορούν να ταξιδέψουν;

Photo: EUROKINISSI