«Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;», αναρωτιέται ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα, επισήμανε στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η διακριτικότητα των ρόλων κράτους-Εκκλησίας.

«Κράτος και Εκκλησία αντιλαμβανόμαστε αυτή τη διακριτότητα και δομούμε συνεχώς σχέσεις συνεργασίας με γνώμονα το καλό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και της αλληλεγγύης», τονίζει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι «ήδη προχωρήσαμε στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει για παρά πολλές δεκαετίες».

Σχετικά με τις αλλαγές στην Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του έτους.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε πως «οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση».

Διαβάστε ακόμη:

Η Γ’ Λυκείου του Κώστα Γαβρόγλου