Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Όσα δήλωσε ο Υπουργός για τα Θρησκευτικά, τις αλλαγές σε Μαθηματικά και Ιστορία αλλά και την απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές.

Αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως δήλωσε και ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ, ωστόσο όπως δήλωσε ο Υπουργός η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣτΕ απέναντι στις αλλαγές Φίλη στο μάθημα των Θρησκευτικών,ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σεβόμαστε τις αποφάσεις αλλά η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά το μάθημα αλλά μια υπουργική απόφαση του υπουργού τότε του κ. Φίλη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασέβειας ως προς τις αποφάσεις του ΣτΕ

Για το νέο σύστημα εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και τις αλλαγές σε Ιστορία και Μαθηματικά

Ο Κώστας Γαβρόγλου μίλησε και για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, για το οποίο όμως επιφυλάσσεται για το μέλλον, καθώς ακόμη υπάρχουν πολλές αδυναμίες, ώστε να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου το νέο σύστημα εισαγωγής θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020 δηλαδή αφορά τους μαθητές που βρίσκονται σήμερα στην Α’ Λυκείου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για τις αλλαγές στην Ιστορία και τα Μαθηματικά.

Τα μαθήματα αυτά πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να συμπεριλάβουν τα σύγχρονα επιτεύγματα στους τομείς αυτούς καθώς και τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις

Για του μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά στους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας, υποστήριξε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και πρώτο θέμα στις συζητήσεις με τους θεσμούς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, θα πρέπει να λάβουν υπόψη η μεγάλη προϋπηρεσία των αναπληρωτών και η ανάγκη ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού με νέους εκπαιδευτικούς. «Όταν ανακοινωθεί ο αριθμός των διορισμών θα ανακοινωθεί και το σύστημα που θα γίνουν αυτοί» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Για την απόφαση ΣτΕ για τους αθλητές

Ερωτηθείς για την απόφαση ΣτΕ για τους αθλητές και την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως δεν πρέπει να αλλάξουν τα προνόμια που έχουν οι αθλητές αναφορικά με την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, κάτι που τον κάνει αυτομάτως να είναι αντίθετος με το ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης:

Το ΣτΕ βάζει «μπλόκο» στην εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ