Αυξάνονται οι εισακτέοι φέτος στα ΑΕΙ, συγκριτικά με το 2018, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ειδικότερα, την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ το 2019, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός πρόκειται να ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι οι εισακτέοι κατά το 2019-2020 θα είναι περισσότεροι συγκριτικά με τις θέσεις του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, όπου είχαν εισαχθεί 74.692 υποψήφιοι.

Ο φετινός αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τελευταίες αλλαγές στα Πανεπιστήμια, η οποία πιθανότατα να διεξαχθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ακόμη ότι φέτος στα ΑΕΙ έχουν δοθεί νέες θέσεις διδασκόντων και γι’ αυτό τον λόγο οι σχολές μπορούν να δεχθούν και να εκπαιδεύσουν περισσότερους φοιτητές συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τη Δευτέρα, η επιτροπή που εξετάζει την πιθανή αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά, το πιθανότερο είναι η αλλαγή της ώρας στις 9 π.μ. από τις 8 π.μ., να ξεκινήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμη:

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2019 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ