Η επιλογή είναι Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα, ήταν το τελεσίγραφο που έστειλε προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ ο Γάλλος πρέσβης στη χώρα, ο οποίος μάλιστα τους παρότρυνε να πουν «ναι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε ο Γάλλος πρέσβης απ’ τους πολίτες της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι στη περίπτωση που η χώρα απορρίψει τον συμβιβασμό κινδυνεύει ουσιαστικά με απομόνωση.

«Νομίζω ότι οι “Μακεδόνες” είναι ικανοί να κάνουν θυσίες και τώρα έχουν μια πραγματική ευκαιρία, ειδικά την επόμενη εβδομάδα να το αποδείξουν. Έχω μιλήσει με πολλούς και γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης σε σχετική εκδήλωση για το δημοψήφισμα και τις προοπτικές ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι: «Θα το πω χωρίς περιστροφές: Η επιλογή είναι μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βόρειας Κορέας. Πρέπει να ξέρετε τι θα επιλέξετε».

Παράλληλα, ο Γάλλος διπλωμάτης Αλέν λε Ρουά, που συμμετείχε στη συζήτηση τόνισε ότι «η συμφωνία για το όνομα δεν είναι τέλεια, είναι ωστόσο πολύ σημαντική», ενώ διευκρίνισε πως: «Υπάρχει ομόθυμη στήριξη από την ΕΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Σημειώνεται τέλος, ότι τη στήριξη στη συμφωνία εξέφρασαν τις τελευταίες ημέρες και κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, όπως ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Διαβάστε ακόμη:

«Κωλοτούμπα» στις δηλώσεις Ζάεφ μετά την παρέμβαση της Αθήνας

Photo: Wikimedia Commons