Γαλλία: Φοιτητής προκάλεσε τρομοκρατικό χάος, γιατί δεν ήθελε να δει τους γονείς του

LIKE US ON FACEBOOK

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένας φοιτητής δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι γονείς του και προκάλεσε τρομοκρατικό χάος στο αεροπλάνο, με το οποίο ταξίδευαν.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο τρομοκρατικό επεισόδιο στη Γαλλία, αφού ένας 23χρονος Γάλλος φοιτητής τον Ιανουάριο απείλησε ότι θα εκραγεί βόμβα σε αεροσκάφος της εταιρείας EasyJet, επειδή δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι γονείς του στην πόλη, όπου κατοικεί. Ο νεαρός αυτός καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή την Τρίτη 21 Μαΐου.

Ο 23χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια και παραδέχτηκε την πράξη του δηλώνοντας ότι ήθελε να εμποδίσει με κάθε τρόπο το ταξίδι των γονιών του στην πόλη Ρεν. Γι’ αυτό, προτίμησε να προκαλέσει χάος στις 18 Ιανουαρίου στα αεροδρόμια Ντινάρ της Ρεν και Σεντ Εξιπερί της Λιόν με ένα απειλητικό τηλεφώνημά του.

«Ακούστε με προσεκτικά, το αεροπλάνο της EasyJet από τη Λιόν για τη Ρεν δεν θα απογειωθεί, διαφορετικά θα ανατιναχθεί», ήταν τα λόγια του φοιτητή στο τηλεφώνημά του.

Το υποτιθέμενο αυτό τρομοκρατικό επεισόδιο στη Γαλλία έφερε αναστάτωση στα αεροδρόμια των δύο πόλεων και κυρίως της Λιόν. Το αεροπλάνο, στο οποίο επιβάτες ήταν και οι γονείς του νεαρού φοιτητή, μετέφερε 150 επιβάτες κι αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Λιόν. Άλλες δώδεκα πτήσεις καθυστέρησαν, λόγω των ερευνών για τον εντοπισμό της ανύπαρκτης βόμβας, ενώ ένα αεροπλάνο της Lufthansa που επρόκειττο να προσγειωθεί στη Λιόν, τελικά οδηγήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο φοιτητής που προκάλεσε αυτή την αναστάτωση εντοπίστηκε πολύ γρήγορα, καθώς είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για να τηλεφωνήσει στις αρχές. Συνελήφθη μόλις έφτασαν οι γονείς του στη Ρεν που, για κακή του τύχη, επιβιβάστηκαν τελικά σε άλλη πτήση. Ο ίδιος δικαιολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι θα γινόταν «τόση φασαρία».

Ποιος ο λόγος, όμως, που δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι γονείς του; Ο 23χρονος, που είναι και κάτοχος πτυχίου νομικής, είναι εθισμένος στο κάπνισμα, αλλά και στην κάνναβη. Οι γονείς του γνώριζαν ότι ήταν εθισμένος (κάπνιζε μέχρι και 10 τσιγάρα ημερησίως) και η κάνναβη ήταν για αυτούς ο «υπ’ αριθμόν 1 εχθρός». Γι’ αυτό το λόγο, ο νεαρός φοιτητής ήθελε να αποφύγει την αντιπαράθεση με τους γονείς του και να κρύψει την ακαταστασία, που επικρατούσε στο σπίτι του. Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε ότι «Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ. Όταν δεν είχα μαθήματα, περνούσα τη μέρα μου καπνίζοντας κάνναβη».

Η ποινή, όμως, του Γάλλου φοιτητή για το τρομοκρατικό επεισόδιο στη Γαλλία, που προκάλεσε, δεν είναι μικρή. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών με διετή αναστολή και την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. «Αν για τον κατηγορούμενο ήταν απλώς μια φάρσα, για όλους τους άλλους δεν ήταν καθόλου φάρσα. Αυτά είναι πράγματα που δεν λέγονται σε μια κοινωνία όπου η τρομοκρατία είναι υπαρκτή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ο φοιτητής θα πρέπει, ακόμα, να αποζημιώσει τα δύο αεροδρόμια με το ποσό των 3.250 ευρώ συνολικά.

Στο δικαστήριο ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του και να γίνει δικηγόρος. Πρόσφατα άρχισε και πάλι να μιλά με τους γονείς του, οι οποίοι, όμως, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Σουδία: Έκδοση εντάλματος σύλληψης του Assange με «εντολή» εισαγγελέα

Photo: instagram – @kendalljenner

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved