Ζευγάρι Μεξικανών, οι οποίοι συνελήφθησαν το προάστιο Εκατεπέκ του Μεξικού, ομολόγησαν τα αποτρόπαια εγκλήματά τους, τα οποία προκαλούν φρίκη.

Το ζευγάρι συνελήφθη τη στιγμή που μετέφερε ανθρώπινα λείψανα με βρεφικό καροτσάκι. Το ζευγάρι σκότωνε γυναίκες και στη συνέχεια πουλούσε τα όργανά τους. Οι δυο τους ομολόγησαν τη δολοφονία 20 γυναικών.

Παράλληλα, ο άνδρας είπε ακόμα ότι βίασε πολλά από τα θύματα και ότι πούλησε όργανά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, η οποία επικαλείται εισαγγελική έκθεση.

Το ζευγάρι, το οποίο ως τώρα οι αρχές υποπτεύονταν πως ενεχόταν στους φόνους τουλάχιστον δέκα γυναικών, συνελήφθη την Πέμπτη στο Εκατεπέκ, βορειοανατολικό προάστιο της μεξικανικής πρωτεύουσας διαβόητο για τα βίαια εγκλήματα που διαπράττονται εκεί, ειδικά με θύματα γυναίκες.

«Ο άνδρας δήλωσε ότι κακοποίησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και πούλησε όργανά τους, καθώς και ατομικά τους είδη», σημειώνεται στο δημοσίευμα της El Universal ενώ ο δράστης παραδέχθηκε ακόμη πως πούλησε ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι δύο μηνών, κόρη ενός από τα θύματα, σ’ ένα άλλο ζευγάρι, που επίσης έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Αφού ανακοινώθηκε η σύλληψη του ζευγαριού, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Εκατεπέκ και διαδήλωσαν, κρατώντας στα χέρια κεριά και λευκά άνθη, για να απαιτήσουν οι αρχές να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν οι δολοφονίες γυναικών.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΟΗΕ, επτά γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα στο Μεξικό. Στην Πολιτεία του Μεξικού, όπου βρίσκεται το Εκατεπέκ, 301 γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν πέρυσι, κατά επίσημα στοιχεία.

Οι δύο κατά συρροή δολοφόνοι κατονομάστηκαν από τις αρχές ως «Χουάν Κάρλος Ν.» και «Πατρίσια Ν.».

Ο άνδρας φέρεται να πάσχει από «ψυχική διαταραχή», — «ψύχωση» και «διαταραχή προσωπικότητας» ενώ η γυναίκα πάσχει εκ γενετής από «ψυχική διαταραχή» και «ντελίριο», οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ψυχιατρική εξέταση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την εξέταση, «και οι δύο είναι ικανοί να κάνουν τη διάκριση μεταξύ σωστού και λάθους».

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, το ένα από τα οποία μικρής ηλικίας.

Οι ερευνητές βρήκαν σε ακίνητα του ζευγαριού ανθρώπινα λείψανα μέσα σε τσιμέντο σε οκτώ μεγάλους κουβάδες, χωρητικότητας είκοσι λίτρων, και μέσα σε ένα ψυγείο, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, τουλάχιστον 2.585 γυναίκες πιστεύεται πως δολοφονήθηκαν πέρυσι στο Μεξικό, από 1.755 το 2015.

Διαβάστε ακόμα:

Μυστικοί ομαδικοί τάφοι στο Μεξικό με τουλάχιστον 166 πτώματα | Αγνοούνται 37.000 άτομα

Photo: Shutterstock