Το 100ό θύμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έχει μια συγκλονιστική ιστορία. Ο ήρωας παππούς είχε κάνει το σώμα του «ασπίδα» για να σώσει τον εγγονό του.

Ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για σχεδόν 5 μήνες, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο 73χρονος είχε αγκαλιάσει τον εγγονό του για να μην τον τυλίξουν οι φλόγες και μ’ αυτό τον τρόπο τον έσωσε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο γιος του Κώστας, είχε περιγράψει στη Ναυτεμπορική την ιστορία του πατέρα του.

Ο Σπύρος Σπυρίδης παραθέριζε στο Μάτι μαζί με την 72χρονη σύζυγό του και τα δύο του εγγόνια, την 8χρονη Ελισάβετ και τον 10χρονο Σπύρο όταν ξέσπασε η φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Παππούς, γιαγιά και εγγόνια προσπάθησαν να φύγουν μέσω της παραλιακής αλλά αποκλείστηκαν εκεί. Όταν βρήκαν μια μικρή δίοδο προς τη θάλασσα, τους πρόλαβε το θερμικό κύμα με τον 73χρονο να αγκαλιάζει τον 10χρονο εγγονό του με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί εγκαύματα β΄ βαθμού σε ποσοστό 19% σε πόδια, χέρια και πλάτη.

Εγκαύματα υπέστη και η 72χρονη σύζυγός του σε ποσοστό 14% με αποτέλεσμα και αυτή να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.

Ο αγώνας που έδωσε ο Σπύρος Σπυρίδης στη ΜΕΘ ήταν άνισος καθώς, σύμφωνα με τον γιο του, τη δεύτερη κιόλας μέρα νοσηλείας του έπαθε κολπική μαρμαρυγή, αλλά τον ανάταξαν. Είχε από πριν τη φωτιά μια αδυναμία στην καρδιά, έκανε και δυο ανακοπές μέσα στην Εντατική. Και όχι μόνο. Υπέστη και ανεύρυσμα-εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό. «Τον προλάβαμε στο “τσακ”, έχασε το ένα νεφρό», είχε πει ο γιος του.

Ο Κώστας Σπυρίδης είχε αναφερθεί και στα δύο παιδιά του τα οποία υπέστησαν διάσπαρτα εγκαύματα β΄ βαθμού σε χέρια και πόδια και τα οποία έχουν επανέλθει από το σοκ που υπέστησαν χάρη και στην υποστήριξη που έλαβαν από την Παιδοψυχιατρική κλινική του «Γ. Γεννηματάς».

Διαβάστε ακόμα:

Στους 100 οι νεκροί απ’ την πυρκαγιά στο Μάτι | Υπέκυψε ένας 73χρονος