Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά στο Λαύριο, στην περιοχή Νεράκι κοντά στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. Εκκενώθηκε νωρίτερα το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. 

Φωτιά στο Λαύριο ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή Νεράκι έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ κάτι που δυσχέραινε την κατάσταση. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και υδροφόρες των δήμων που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή έχει κληθεί για να επιχειρήσει και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Στην περιοχή βρίσκεται και κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, οι οποίοι απομακρύνονται προληπτικά λόγω του καπνού. Σε μικρή απόσταση είναι και οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, οι οποίες επίσης εκκενώνονται.

Ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν διέταξε την εκκένωσή της καθώς δεν υπήρχε ορατός κίνδυνος, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως άνθρωποι βγαίνουν έξω από τη βιομηχανία, καθώς οι εργαζόμενοι, ύστερα από προτροπή της εταιρίας, αποχωρούν για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, επισημάνουμε ότι η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί χθες το βράδυ στην Κάρυστο τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί.