Ολονύκτιος εφιάλτης για τους κατοίκους της περιοχής αποδείχθηκε η φωτιά στην Κάρυστο, η οποία ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση. Η νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευάγγελος Παλιός, ενημέρωσε πως “σβήνουμε τα τελευταία μέτωπα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παλιός, τα ξημερώματα της Πέμπτης οι άνεμοι είχαν πλέον κοπάσει και πλέον «οι πυροσβέστες σβήνουν και τα τελευταία μέτωπα».

Η ολονύκτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες στην Κάρυστο αποδείχθηκε αποτελεσματική.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τους ανέμους να φτάνουν ορισμένες στιγμές τα 9 και 10 μποφόρ.

Η εικόνα άρχισε να αλλάζει περί τις 4 τα ξημερώματα, όταν η δύναμη των ανέμων έπεσε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τις ενισχύσεις που είχαν καταφτάσει από ολόκληρη την Εύβοια, την Βοιωτία και την Φθιώτιδα, ανέπτυξαν περίμετρο και πολέμησαν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πυρκαγιά έως το πρώτο φως της ημέρας που την περιόρισαν σε μικροεστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου, στη διασταύρωση προς Μπούρο.

Λόγω της έντασης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ο δήμαρχος της περιοχής έδωσε εντολή να εκκενωθούν περίπου 10 σπίτια στα οποία υπήρχαν συνολικά 15 άτομα.

Ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος ανακοίνωσε:

«Η φωτιά που ξεκίνησε πριν λίγες ώρες στην περιοχή του Αετού, τέθηκε υπό έλεγχο μετά απο υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν ολες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, της Περιφερειας, του Λιμενικού Σώματος και των Εθελοντών! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για να περιοριστεί η φωτιά άμεσα, παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους».

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερις υδροφόρες του δήμου.