Φωτιά στην Ελαφόνησο ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, πετζετέλ, αεροσκάφη και ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, η φωτιά βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το κάμπινγκ κι ένα ξενοδοχείο, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή σ’ όσους βρίσκονται εκεί να μεταβούν προς το λιμάνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά στην Ελαφόνησο εκδηλώθηκε στην χωματερή του νησιού.

Φωτια Ελαφονησος

Gepostet von Forecast Weather Greece am Freitag, 9. August 2019

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην περιοχή και πλέον επιχειρούν 45 πυροσβέτες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και 4 υυδροφόρες ΟΤΑ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δήλωσε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχείο ενώ επίσης πως απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.

Σε κατάσταση συναγερμού όλη η χώρα για πυρκαγιές

Συναγερμός για τις φωτιές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για το Σάββατο 10/8. Παρόμοια κατάσταση κινδύνου έχει να παρουσιαστεί από το 2012.

Ο κρατικός μηχανισμός για το Σάββατο 10 Αυγούστου κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, λόγω του ακραίου κινδύνου φωτιάς.

Η Κατάσταση Συναγερμού είναι το ανώτατο στάδιο κινδύνου, (κατηγορία 5) και προβλέπεται για τις εξής περιοχές της Ελλάδας:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία) Ταυτόχρονα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Στην κατάσταση συναγερμού, αλλά και στην κατηγορία κινδύνου 4, εκτός των άλλων, απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων και πεζών σε δασικές περιοχές, υπάρχουν μπλόκα της Αστυνομίας σε σημεία εισόδου στα δάση, ενώ θα υπάρχει διαρκής επιτήρηση από μικτές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ. και του Στρατού, από γης και αέρος.