Φωτιά στην Αλόννησο: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο, δίνει μάχη η Πυροσβεστική

LIKE US ON FACEBOOK

Φωτιά έχει ξεσπάσει απ’ το βράδυ της Τετάρτης στο νότιο τμήμα της Αλοννήσου και συγκεκριμένα στην περιοχή Γερακίνας Λάκκα. Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Για τη φωτιά στην Αλόννησο επιχειρούν -σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση- τέσσερα οχήματα με 17 πυροσβέστες και οχτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα. Με το πλοίο της γραμμής θα αναχωρήσουν άλλα έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες. Επίσης, δύο Καναντέρ κι ένα ελικόπτερο Super Puma πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολες, με τους ισχυρούς ανέμους και το γεγονός ότι η περιοχή είναι πευκόφυτη να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πάντως, τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά στην Αλόννησο τέθηκε υπό έλεγχο και δεν αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε να περιοριστεί η καταστροφή.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, εκκενώθηκε προληπτικά ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Μαρπούντα, όπου φιλοξενούνταν περίπου 70 άτομα.

Ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε πως πρόκειται για εμπρησμό και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 500 – 600 στρέμματα.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved