Φωτιά στη Σαλαμίνα! Τι συνέβη; | Ποιες οι εξελίξεις στην Εύβοια;

LIKE US ON FACEBOOK

Όλο και περισσότερες πυρκαγιές φαίνεται να εκδηλώνονται στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Ξέσπασε, λοιπόν, φωτιά στη Σαλαμίνα το πρωί της Τρίτης 20 Αυγούστου. 

Η φωτιά αυτή ξέσπασε στην περιοχή Κακή Βίγλα στην Σαλαμίνα και ο δήμος προχώρησε άμεσα στην προληπτική εκκένωση του οικισμού με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριους οικοπεδικούς χώρους κάτω από έναν λοφίσκο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά στον λοφίσκο ξέσπασε στις 8.12 το πρωί και καίει μέχρι στιγμής χαμηλή βλάστηση με ξερά χόρτα, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επί της οδού Σουλίου, κοντά στην παραλία και ευτυχώς βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στη Σαλαμίνα στις 8:12 το πρωί της Τρίτης και κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή κανενός κατοίκου της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή, πέρα από τη φωτιά στη Σαλαμίνα, οι εξελίξεις που αφορούν τη φωτιά στην Εύβοια “τρέχουν” συνεχώς. Οι αρχές επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η πυρκαγιά οφείλεται κατά 99% σε εμπρησμό. Η καταστροφική φωτιά στην Εύβοια κατέστρεψε πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους και εν τέλει φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό.

Γιατί εμπρησμός;

Ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί προκειμένου να εξετάσει αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την γεννήτρια ενός εργοστασίου ή από μία κολόνα της ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι αυτές δεν είναι οι αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς. Την ίδια στιγμή, επίσης,  καταρρίπτεται το άλλοθι του 33χρονου βασικού υπόπτου για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Ο ίδιος ο ύποπτος είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς και τόπο διαμονής του. Όμως, τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν το επιβεβαιώνουν.

Αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση για την πυρκαγιά στην Εύβοια που όπως φαίνεται οφείλεται σε εμπρησμό.

Photo: Eurokinissi

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved