Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Ερυθρές Μάνδρας

LIKE US ON FACEBOOK

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Ερυθρές Μάνδρας, όπου νωρίτερα έκαιγε δασική έκταση στη βόρεια πλευρά του Κιθαιρώνα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στις Ερυθρές Μάνδρας, ωστόσο στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της. Η φωτιά καίει δάσος στη βόρεια πλευρά του Κιθαιρώνα μακριά από οικισμό.

Νωρίτερα, στο σημείο έσπευσαν άμεσα 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 2 αεροσκάφη Καναντέρ και δύο Πεζετέλ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή

Σε ενημέρωσή της η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι και την Κυριακή υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ υψηλός πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη & Κύθηρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved