Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη παράταξη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ | Χαμηλή η συμμετοχή

LIKE US ON FACEBOOK

Καμία διαφορά στην εικόνα ούτε των παρατάξεων που επικράτησαν ούτε όσον αφορά τη συμμετοχή δεν παρατηρήθηκε στις φοιτητικές εκλογές φέτος.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής για τις φοιτητικές εκλογές -αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καταμέτρηση των ψήφων- πρώτη παράταξη είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Οι φοιτητικές εκλογές του 2018 διεξήχθησαν σε γενικές γραμμές ομαλά, με εξαίρεση την αποχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τη διαδικασία.

Η συμμετοχή κινήθηκε στα χαμηλά περυσινά επίπεδα, χωρίς να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην προσέλευση των φοιτητών.

Τα πρώτα στοιχεία των παρατάξεων δείχνουν ότι συνολικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η πρώτη παράταξη ενώ ακολουθούν η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, οι οποίες σε γενικές γραμμές φαίνεται να διατηρούν τις δυνάμεις τους συνολικά σε σύγκριση με πέρυσι.

Το «Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς» κατάφερε να συγκεντρώσει αυξημένο ποσοστό σε σύγκριση με τις εκλογές του 2017.

Οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑΣΠ) , η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ – ΑΡΕΝ – ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συμμετείχαν επίσης ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

Θυμίζουμε πως δεν υπάρχει ενιαίο φοιτητικό όργανο καταμέτρησης και οι παρατάξεις ανακοινώνουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Διαβάστε ακόμα:

Τα…παρατράγουδα στις φοιτητικές εκλογές | Για πρώτη φορά απέχει η ΑΣΟΕE

Photo: Nick Paleologos / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved