Τουλάχιστον 50 νεκροί απ’ την τροπική καταιγίδα Ουσμάν, στην περιοχή Μπικόλ, στις ανατολικές Φιλιππίνες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Μέσα 17 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη της επαρχίας Αλμπάι, Τζόι Σάρτε Σαλσέντα στο Facebook, τα περισσότερα θύματα απ’ την τροπική καταιγίδα Ουσμάν στις Φιλιππίνες έχουν αναφερθεί στο Αλμπάι, το Καμαρίνες Σουρ, το Σορσογκόν και το Μασμπάτε.

Οι αρχές σημειώνουν ότι πιθανότατα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, ενώ η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Rappler, ανέφερε ότι 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Παράλληλα, στις πληγείσες περιοχές με τις περισσότερες καταστροφές απ’ τους ανέμους, τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες, έχουν αναφερθεί ακόμη και διακοπές στο ρεύμα.

Δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν θαφτεί κάτω απ’ τη λάσπη, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετούς άξονες. Χιλιάδες είναι οι επιβάτες που έχουν την ίδια ώρα αποκλειστεί σε λιμάνια, αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων.

Συγκίνηση προκαλεί η είδηση ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένα παιδί 3 ετών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Έντγκαρ Ποσάντας.

Τα περισσότερα θύματα απ’ την τροπική καταιγίδα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν από λάσπες και χώματα. Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίστηκαν στις περιφέρειες Μπικόλ και Βισάγιας, στα ανατολικά, ενώ ο Ποσάντας δήλωσε ότι: «Ο άνεμος δεν ήταν ισχυρός, αλλά προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις».

Σύμφωνα με την πρόβλεψη απ’ την μετεωρολογική υπηρεσία οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και κατά το επόμενο 24ωρο, κυρίως στις βόρειες Φιλιππίνες.

Διαβάστε ακόμη:

Θρήνος για τους νεκρούς απ’ το τσουνάμι στην Ινδονησία

Photo: Mavic Conde/Rappler