Φέντερερ για Τσιτσιπά: «Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη»

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί η νίκη του Τσιτσιπά έναντι του Φέντερερ στο Αυστραλιανό Open να ήταν τεράστια, ακόμη μεγαλύτερη, όμως, είναι η ικανοποίηση να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εσένα το ίνδαλμα σου!

Ο Φέντερερ μπορεί να ήταν λίγο πικραμένος μετά την ήττα από τον Τσιτσιπά, παρόλα αυτά δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον Έλληνα τενίστα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη».

Ειδικότερα, ο θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ κατά τη συνέντευξη Τύπου δήλωσε για τον Στέφανο Τσιτσιπά ότι: «Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, που έπαιζε καλύτερα σήμερα», για να προσθέσει στη συνέχεια για τον Έλληνα τενίστα ότι έμεινε ήρεμος και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο για τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες:

Έμεινε εκεί, έδωσε στον εαυτό τις ευκαιρίες κάποια στιγμή, έμεινε ήρεμος. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά για τους μικρότερους σε ηλικία τενίστες. Μπράβο του που το κατάφερε

Ο Στέφανος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο Φέντερερ είναι το είδωλό του, με τον δεύτερο να παρατηρεί ότι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στον τρόπο που παίζουν: «Eχει backhand με το ένα χέρι, ενώ κι εγώ είχα παλιότερα μακριά μαλλιά.Έχει περισσότερο continental grip από τους παίκτες της τωρινής εποχής. Και αυτό πάει περισσότερο προς εμένα, παρά προς τον Ράφα, ας πούμε».

Και τα καλά λόγια δεν σταμάτησαν εδώ, αφού ο Ελβετός δεν παρέλειψε να σημειώσει και τη σπουδαία δουλειά που κάνει εδώ και 1,5 χρόνο ο Στέφανος, αλλά και να τονίσει ότι τον βλέπει να παραμένει ψηλά για πολύ καιρό ακόμη:

Έχει κάνει καλή δουλειά εδώ και 1,5 χρόνο. Και πριν από αυτό, σίγουρα. Όμως, το να νικάς τον Τζόκοβιτς στο Τορόντο, αλλά και τους Ζβέρεφ, Άντερσον, εμένα εδώ, αυτό χρειάζεσαι για να πας στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ ωραίο γι’ αυτόν. Σίγουρα τον βλέπω να παραμένει ψηλά για πολύ καιρό. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά γι’ αυτόν

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των δικών του δηλώσεων ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι: «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο», ενώ στη συνέχεια μιλώντας για τον Φέντερερ είπε ότι: «Ο Ρότζερ είναι ο θρύλος του αθλήματος μας, έχει παίξει τόσο σπουδαίο τένις – δεν μπορώ να περιγράψω τι συνέβη σήμερα όπου έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας».

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστιος Τσιτσιπάς! Κέρδισε με 3-1 τον Φέντερερ!

Photo: AP/Andy Brownbill

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved