Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαντάροι φέρεται να πέταξαν ζωντανό σκύλο από τον γκρεμό. Σε εξέλιξη έρευνα από την ηγεσία του Στρατού Ξηράς.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον βασανισμό ενός σκύλου από φαντάρους. Στα πλάνα που διέρρευσαν, δύο στρατιώτες βασανίζουν τον σκύλο και στη συνέχεια τον πετούν ζωντανό από τον γκρεμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Στο βίντεο ακούγεται ένας άνδρας να φωνάζει «όχι ρε», ενώ γελάει. Το σκυλάκι την ίδια στιγμή ακούγεται να κλαψουρίζει καθώς πέφτει στον γκρεμό. Η σκηνή φέρεται να τραβήχτηκε από ένα τρίτο άτομο, μέσω της κάμερας κινητού τηλεφώνου.

Σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, αναφέρει πως «το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη», σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zoosos.gr, άγνωστο παραμένει εάν το σκυλάκι είναι ζωντανό μετά την κακοποίηση του. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου πριν από τέσσερις μήνες στο επιτηρητικό φυλάκιο Πληκατίου στο Στρατόπεδο της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων.

Δικογραφία εις βάρος των οπλιτών

Δικογραφία εις βάρος των οπλιτών που φαίνονται να πετούν τον σκύλο από τον γκρεμό, έχει σχηματίσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον σχηματισμό της δικογραφίας ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.