Σαράντα κιλά πλαστικές σακούλες ήταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο μιας νεαρής φάλαινας, λίγο έξω από τις ακτές των Φιλιππίνων.

Για άλλη μια φορά από την απερισκεψία των ανθρώπων προκλήθηκε ο θάνατος μικρής φάλαινας από πλαστικά. Αυτή τη φορά θύμα των περιστάσεων ήταν το μικρό θηλαστικό, το οποίο σύμφωνα με έρευνες που έγιναν για την αιτία της απώλειας του, βρέθηκε να είχε καταναλώσει τουλάχιστον 40(!) κιλά πλαστικές τσάντες.

Το παραπάνω πόρισμα έγινε γνωστό όταν η εθελοντική ομάδα D’ Bone Collector Museum αποφάσισε να ψάξει – κυριολεκτικά – εις βάθος το γιατί η μικρή φάλαινα έφυγε από τη ζωή. Οι εθελοντές οι οποίοι άνοιξαν το στομάχι του πεθαμένου ζώου ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς μεγάλος αριθμός διαφόρων ειδών σακούλες βγήκαν από το ζώο.

Θάνατος μικρής φάλαινας από πλαστικά

Το γεγονός αυτό ταρακούνησε τους εθελοντές και συνάμα την ίδια της οργάνωση με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν μέσω της επίσημης σελίδας τους στο Facebook.

«Αυτή η φάλαινα είχε μέσα της τόσο πλαστικό που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλη περίπτωση. Ήταν πραγματικά αηδιαστικό. Η οργάνωσή μας μέσω της Κυβέρνησης είναι ενάντια σε όσους συνεχίζουν αδιάκοπα να ρυπαίνουν της θάλασσες και τους ωκεανούς σαν σκουπιδιάρηδες», ήταν τα λόγια που έγραψε η οργάνωση δίνοντας στο φως πολλές φωτογραφίες που απαθανάτιζαν το συμβάν. «Είναι τρομερό το πόσο πολύ καιρό ζούσε αυτή η φάλαινα με τόσο πολύ πλαστικό μέσα της», ήταν το τέλος της ανακοίνωσης.

Το δυστυχές αυτό γεγονός φαίνεται να έχει επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν! Μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο αποκαλύφθηκε πως μια νεαρά φάλαινα είχε καταναλώσει 29(!) κιλά πλαστικής μάζας ενώ δύο μήνες μετά άλλη μία εγκυμονούσα φάλαινα ξεβράστηκε στις ακτές τις Μελβούρνης για τον ίδιο λόγο, με την αρμόδια αρχή και το ζωολογικό πάρκο της Μελβούρνης να τιμωρούν τον κόσμο που άφηνε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια του στο περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

#Trashtag Challenge: Μάζεψαν μισό τόνο σκουπίδια από παραλία της Εύβοιας!

Photo: Facebook/D’ Bone Collector Museum