Ευθύνη της Κυβέρνησης και όχι των δανειστών η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

LIKE US ON FACEBOOK

Η ελληνική Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για ν’ αποφασίζει για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και όχι οι δανειστές. Όσα είπε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σχετικά με το θέμα.

Ευθύνη της Κυβέρνησης και όχι των δανειστών η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν την ευθύνη για την φορολογική πολιτική και για το καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση», ήταν συγκεκριμένα η απάντηση που έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί  στο ερώτημα του Ευρωβουλευτή.

Η Κομισιόν, συνέχισε ο κ. Μοσκοβισί, δεν προτίθεται ν’ αλλάξει το ευνοϊκό καθεστώς που επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόζει συντελεστές μέχρι 30% χαμηλότερους από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα και νησιά.

Δεν υπάρχουν σχέδια τροποποίησης του εδαφικού πεδίου εφαρμογής της οδηγίας ΦΠΑ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και προσκαλεί την ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την Επιτροπή για μόνιμη καθιέρωση του ειδικού καθεστώτος.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι πρόθυμα να συζητήσουν προτάσεις των ελληνικών αρχών, όσον αφορά τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποστήριξης των πληττόμενων κοινοτήτων

Διαβάστε ακόμα:

Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ για πέντε νησιά λόγω προσφυγικού | Τι ισχύει για τα υπόλοιπα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved