11 μήνες μετά τη δολοφονία, εξιχνιάστηκε η υπόθεση της Λαγούδη και τις επόμενες μέρες σειρά υπόπτων θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας Αγρινίου. Όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της Λαγούδη, μια υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο και ακόμη δεν έχει δοθεί ένα τέλος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας,  Κωνσταντίνος Αν. Ζώης, η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος με ανάρτησή του στο Facebook:

«Συνεπληρώθησαν ήδη 11 μήνες από τον θάνατο της μακαρίας Ειρήνης Λαγούδη, της μαχητρίας της ζωής, η οποία ήτο μητέρα και πατέρας μαζί και η μοναδική της απασχόλησις, ήτο η πρόοδος των τέκνων της και οι επαγγελματικές της δραστηριότητες. Η μαχήτρια της ζωής, όπως την απεκάλουν οι ομοχώριοί της.

Αμέσως ανεκοινώθη και δυστυχώς εξ επισήμων χειλέων, ότι επρόκειτο περί αυτοχειρίας. Όμως η επιμονή των οικείων της αι έρευναι των διορισθέντων αρμοδίως εξαιρέτων τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων, ιδιαιτέρως δε η διερεύνησις της υποθέσεως προσωπικώς υπό του κ. Εισαγγελέως των εν Αγρινίω Πρωτοδικών, κ. Γεωργίου Πέτρου, όστις διεξήγαγεν αυτοπροσώπως την προκαταρκτικήν εξέτασιν και εμέλτησεν εις βάθος το σύνολον των συγκεντρωθέντων στοιχείων και επιστημονικών πορισμάτων, οδήγησαν εις την εξιχνίασιν της υποθέσεως και απέδειξαν, ότι πρόκειται περί στυγερού εγκλήματος με αποτέλεσμα την άσκησιν ποινικής διώξεως διά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία τελεσθείσης, διά απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία τελεσθέντος, διά το αδίκημα της συστάσεως συμμορίας και διά ηθικήν αυτουργία εις τας ως άνω πράξεις.

Ήδη δε η υπόθεσις ευρίσκεται ενώπιον της κας Ανακριτρίας Αγρινίου διά τα περαιτέρω.

Κωνσταντίνος Αν. Ζώης

Δικηγόρος».

Συνεπληρώθησαν ήδη 11 μήνες από τον θάνατο της μακαρίας Ειρήνης Λαγούδη, της μαχητρίας της ζωής, η οποία ήτο μητέρα και…

Gepostet von Ειρηνη Λαγουδη – Δικηγορος Βασιλης Ταουξης am Dienstag, 4. Dezember 2018

Στην ανακρίτρια οι ύποπτοι για την δολοφονία Λαγούδη

Τις επόμενες μέρες σειρά υπόπτων για τον μυστηριώδη θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας Αγρινίου. Όπως αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντος της άτυχης 44χρονης από την Κατοχή, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Ζώης, η υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο φαίνεται ότι οδεύει στην τελική ευθεία.

Ο νεαρός δικηγόρος επισημαίνει ότι η άσκηση ποινικών διώξεων θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης θανάτου της αδικοχαμένης μητέρας.

Να σημειώσουμε πως οι δράστες φέρεται να είναι τρία άτομα. Πιθανότατα οι δύο άνθρωποι έδρασαν και τη δολοφόνησαν και ένα άτομο φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός.

Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, ο εισαγγελέας διεξήγαγε αυτοπροσώπως την προκαταρκτική εξέταση και μελέτησε σε βάθος όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί και τα επιστημονικά πορίσματα. «Αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, για σύσταση συμμορίας και για ηθική αυτουργία στις άνω πράξεις».

H Ειρήνη Λαγούδη εξαφανίστηκε στις 6 Ιανουαρίου και δύο εικοσιτετράωρα αργότερα βρέθηκε νεκρή μέσα στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της, ένα χρυσαφί Ford Ka, στη Μυρτιά Τριχωνίδας, στο Θέρμο. Το σώμα της ήταν σχεδόν ξαπλωμένο στα πίσω καθίσματα, ενώ το πρόσωπο και τα χέρια της είχαν υποστεί εγκαύματα. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 4 Ιανουαρίου, είχε πάει στην Αθήνα μαζί με τον 50χρονο γιατρό με τον οποίο διατηρούσε σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τη δολοφονία Λαγούδη

Πληροφορίες απ’ το dikastiko.gr