Εξαρθρώθηκε κύκλωμα για νόθευση υγρών καυσίμων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, ενώ έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, αλλά και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Την ίδια στιγμή, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τέσσερα άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δράστες με «βιτρίνα» μια μεταφορική εταιρεία και μια επιχείρηση κρεάτων, στον Ασπρόπυργο, μετέφεραν από τη Βουλγαρία, με δύο νταλίκες χημικά, προϊόντα νόθευσης καυσίμων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ στον χώρο στάθμευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι δύο νταλίκες, εντός των οποίων υπήρχαν σε σύνολο 35 πλαστικές δεξαμενές των χιλίων λίτρων, με χημικούς διαλυτές, πλαστική υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων, πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών, υπόγεια δεξαμενή πλήρης περιεχομένου, με μείγμα οργανικών διαλυτών, δύο τράκτορες και αντλία παροχής καυσίμου, χωρίς η επιχείρηση να διαθέτει την απαραίτητη άδεια.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη, ότι βρέθηκαν και τα δύο άλλα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, που είχαν κάνει παλαιότερα μετάγγιση διαλυτών. Το πρώτο εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας που άνηκε σε έναν απ’ τους συλληφθέντες στον Υμηττό, ενώ το δεύτερο σε άλλη περιοχή της Αττικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν 45.000 λίτρα μείγματος διαλυτών που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση και λαθρεμπορία καυσίμων, τη στιγμή που οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι κι επιβαρύνσεις ανέρχονται σε 43.569,89 ευρώ.

Στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών έχουν οδηγηθεί οι συλληφθέντες, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους.

Διάβασε ακόμη:

Γιαγιά και εγγονή… διακινούσαν ναρκωτικά!