Έξαλλοι οι εισαγγελείς με όσα τους «έσυραν» για την υπόθεση του χρυσού

LIKE US ON FACEBOOK

Τι δηλώνουν οι εισαγγελείς για την υπόθεση χρυσού και όλα αυτά που τους προσάπτουν; Η εξέλιξη της υπόθεσης σίγουρα ήταν σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα «Βατερλό» που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε από μόνο του το φαινόμενο, τη μια μέρα να μιλάμε για θρίαμβο της αστυνομίας και την επομένη να μιλάμε για το απόλυτο φιάσκο, είναι ένα μη σύνηθες φαινόμενο.

Τι λένε οι εισαγγελείς για την υπόθεση χρυσού, την ώρα που ο ένας πετάει το «μπαλάκι» στον άλλον;

Το κυριότερο είναι, πως  άλλο να συλλαμβάνεις κάποιον για ένα αδίκημα και να αποδεικνύεται αθώος και άλλο να τον συλλαμβάνεις για μη υφιστάμενο αδίκημα. Το πάθημα, όπως εξελίσσεται, θα διδάσκεται στις σχολές της αστυνομίας αλλά και στις Νομικές Σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η «έκρηξη» λοιπόν των εισαγγελέων που χθες εξέδωσαν μια οργίλη ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη και κυρίως εξηγήσιμη. Όχι όμως και δικαιολογημένη. Γιατί είναι άλλο να δέχονται πυρά οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας (που συμβαίνει συνεχώς) και άλλο να ασκείται δριμεία κριτική για την απαγγελία – κατά την  επίσημη Αρχή της ΑΑΔΕ- μιας ανύπαρκτης κατηγορίας. Είναι ένα γεγονός – εφόσον δεχτούμε πως πρόκειται για μια εντελώς λάθος  εκτίμηση των αρχών – το οποίο σηκώνει οξεία κριτική.

Είναι όμως και οξύμωρο να προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει το λίθο του αναθέματος στους εισαγγελείς οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο (καμιά ώρα δηλαδή)   να αξιολογήσουν  μια ογκωδέστατη δικογραφία την οποία σχημάτιζαν κομμάτι κομμάτι επι μήνες οι αστυνομικοί. Δηλαδή υποδεικνύει ως υπεύθυνο αυτόν που ασχολήθηκε για μια ώρα, αυτός που ασχολούνταν επι μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. «δείχνει» τους δικαστές για την υπόθεση χρυσού

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved