Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη. Παιδί έξι ετών νοσηλεύεται με εγκεφαλικό οίδημα καθώς κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, νοσηλεύεται το εξάχρονο παιδί στην εντατική μετά από υπερκατανάλωση κρασιού. Το περιστατικό συνέβη στον Χάρακα, στη Μεσαρά της Κρήτης.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί διέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού και έπεσε σε λήθαργο.

Το e-mesara.gr μεταδίδει πως μόλις έγινε αντιληπτό από την οικογένειά του, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και από εκεί στο Ηράκλειο.

Το εξάχρονο παιδί νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλικό οίδημα.

Η κατανάλωση αλκοόλ από ένα παιδί σε οποιαδήποτε ποσότητα μπορεί ν’ αποβεί μοιραία γι’ αυτό και τα παιδιά -ειδικά όταν είναι σε τόσο ευαίσθητη ηλικία- δεν θα πρέπει να δοκιμάζουν ποτέ αλκοόλ. Ακόμα μια μικρή ποσότητα μπορεί να βλάψει τον ευαίσθητο οργανισμό ενός παιδιού. Ο συνδυασμός παιδιού και αλκοόλ είναι απαγορευτικός. Σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, φροντίστε να μην αποθηκεύεται το αλκοόλ σε σημεία που είναι προσβάσιμα σ’ αυτά.

Τι είναι το εγκεφαλικό οίδημα;

Είναι η κατάσταση που συνοδεύεται από αύξηση του ύδατος στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να προκληθεί από την διαταραχή διάφορων μηχανισμών, όπως αγγειακών (αγγειογενές οίδημα) , καταστάσεις ισχαιμίας και υποξίας (κυτταροτοξικό), ενδοκρινολογικές καταστάσεις, κακώσεις (διάχυτο) και καταστάσεις υδροκέφαλου (διάμεσο οίδημα).

Διαβάστε ακόμα:

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης αλκοόλ