Έτσι διάλεγε τις τοποθεσίες για να ξεφορτωθεί τα θύματά του ο “Ορέστης”

LIKE US ON FACEBOOK

Αποτροπιασμός και σοκ απ’ τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ομολογία του 35χρονου λοχαγού στην Κύπρο για τη διάπραξη επτά φόνων.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο “Ορέστης” επέλεγε με πολύ μεγάλη προσοχή τις τοποθεσίες για να ξεφορτωθεί τα θύματά του. Είχε ένα συγκεκριμένο μοτίβο κατά τη διάπραξη των εγκλημάτων, ενώ επέλεγε τοποθεσίες που γνώριζε καλά.

Το ότι είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία στην επιλογή των τοποθεσιών έγινε ακόμα πιο αντιληπτό μετά απ’ τα ευρήματα στο πεδίο βολής της Ορούντας.

Περιοχές που γνώριζε καλά

Ο 35χρονος γνώριζε καλά την περιοχή Μιτσερού-Ξυλιάτου, αν κρίνει κανείς κι απ’ τις φωτογραφίες που ανέβαζε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, λόγω της ερασιτεχνικής του ενασχόλησης με την φωτογραφία.

Όσον αφορά την περιοχή στο Πεδίο Βολής «Ξυντούς» στην Ορούντα, πληροφορίες λένε ότι την επέλεξε επειδή όντας αξιωματικός, την επισκεπτόταν με τη μονάδα του για βολές.

Έψαχνε μέρη με «μαύρες τρύπες»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων για τις δυσκολίες στις έρευνες στην περιοχή του φρεατίου αλλά και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, φαίνεται πόσο μελετημένος ήταν ο 35χρονος ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν τα θύματά του.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι εάν δεν ανέβαινε η στάθμη του νερού στο φρεάτιο στο Μιτσερό, ο εντοπισμός των δύο πτωμάτων ίσως να μην γινόταν ποτέ, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την 6χρονη Sierra, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί.

Το πόσο δύσκολα ήταν τα σημεία για να εντοπιστεί κάτι, διαφαίνεται και από τον αναπτυγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται στη λίμνη.

Οι 7 δολοφονίες που έχει ομολογήσει ο 35χρονος:

  1. Την 38χρονη Mary Rose, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό.
  2. Την 6χρονη κόρη της Mary Rose, Sierra, η οποία αγνοείται, με τις έρευνες να εστιάζονται στη λίμνη του Ξυλιάτου.
  3. Την 28χρονη Arian Palanas Lozano.
  4. Την 30χρονη Maricar Valdez Arquila.
  5. Μια άγνωστη γυναίκα πιθανόν από το Νεπάλ ή την Ινδία το πτώμα της οποίας υπέδειξε στο πεδίο βολής της Ορούντας.
  6. Μια μητέρα από την Ρουμανία.
  7. Και την ανήλικη κόρης της.

Διαβάστε ακόμα:

Κύπρος: Πώς ο 35χρονος ομολόγησε 5 φόνους μέσα σε λίγες ώρες
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved