Έτοιμη για πρόταση μομφής η ΝΔ για το Σκοπιανό

LIKE US ON FACEBOOK

«Εκρηκτική» είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί συνεχώς για ψέματα την Κυβέρνηση ενώ, όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση μομφής.

Έτοιμη για πρόταση μομφής η ΝΔ για το Σκοπιανό, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες, πιθανώς αφού ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει με την υπογραφή του τη χώρα, από τη στιγμή που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο κυβερνητικός εταίρος, δε συμφωνεί με τη λύση στο Σκοπιανό.

Έτσι, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι, μεταξύ άλλων, να καλέσει τους ΑΝΕΛ να εμποδίσουν με την ψήφο τους τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Παρόλα αυτά, σε συνέντευξή του βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Κυβέρνηση δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού Κοινοβουλίου και κάλεσε όποιον έχει αμφιβολία αν η Κυβέρνηση έχει ή όχι νομιμοποίηση, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Αναφορικά με τον Πάνο Καμμένο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν πρόκειται να ρίξει την Κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι γνωρίζει την αντίθεση του και δε θα του ζητήσει να ψηφίσει τη συμφωνία.

Τι θα γίνει εάν κατατεθεί πρόταση μομφής

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε δίλημμα για το εάν η πρόταση μομφής θα κατατεθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Ο κανονισμός ορίζει ότι η Κυβέρνηση μπορεί είτε να αιτηθεί να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία είτε αυτό να γίνει μετά από δύο ημέρες.

Αν η πρόταση μομφής υποβληθεί σήμερα, Πέμπτη, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την επικείμενη συνάντηση και υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες το Σαββατοκύριακο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ.

Αν κατατεθεί την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός λογικά θα υπογράψει τη συμφωνία με τον Σκοπιανό ομόλογό και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία στη Βουλή την Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση μομφής της ΝΔ θα αναβάλει και την προγραμματισμένη ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής για το Σκοπιανό, αφού σταματούν όλες οι εργασίες της Βουλής.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Ο Καμμένος δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved