Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης όπου δικάζονται οι δύο Έλληνες.

Oι δύο δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών ο Hakan Yalçıntuğ και η Selin Özel, ζήτησαν την αποφυλάκισή τους και το αίτημα όπως και η τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτών είναι στα χέρια της τουρκικής Δικαιοσύνης.

Το αίτημα αυτό μπορεί να εξεταστεί σήμερα στο δικαστήριο αλλά μπορεί να γίνει και τις επόμενες ημέρες. Οι πληροφορίες είναι αρκετά συγκεχυμένες και είναι μεγάλη η αγωνία και η ανησυχία.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως μετέδωσε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν θα δικαστούν για κατασκοπεία αλλά για παράνομη διείσδυση σε απαγορευμένη περιοχή.

Πάντως, είναι πολύ πιθανό η δίκη να πάρει αναβολή σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να έχουν ακόμα διευκρινιστεί οι λόγοι.

Στην Ανδριανούπολη βρίσκονται από νωρίς το πρωί και οι γονείς των δύο Ελλήνων προκειμένου να πάρουν άδεια από τον εισαγγελέα για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους.  Μάλιστα, οι γονείς των δύο στρατιωτικών σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη προσκόμισαν όλα τα έγγραφα κι διευθέτησαν όλα τα γραφειοκρατικά προκειμένου να παραστούν στη δίκη.

Να θυμίσουμε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου και συνελήφθησαν απ’ τις τουρκικές Αρχές.