Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η οποία ξέσπασε το πρωί της Κυριακής. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές, μεγάλη ήταν η επιχείρηση κατάσβεσης.

Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αχιλλέας Ζώρας.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, αφού στο σημείο επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δύο ελικόπτερα.

«Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο», δήλωσε ο κ. Ζώρας.

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική δέχονται ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Όπως έγινε γνωστό και σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ηράκλειο θα μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των φοιτητικών εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ορισμένοι φοιτητές με τη στέγαση

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεονταράκης, η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πάντως, ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιος νεκρός ή τραυματίας, ενώ η καταμέτρηση των φοιτητών συνεχίζεται.

Να σημειωθεί πως η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Νωρίτερα, είχε ζητηθεί και η εκκένωση των φοιτητικών εστιών.

Διαβάστε αναλυτικά:

Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης | Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία