Ποιοι είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που παίρνουν προσωρινά άδεια, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018.

Ποιοι είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που παίρνουν προσωρινά τη χορήγηση αδειών παροχών ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλεια, ανακοίνωσε το ΕΣΡ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΕΣΡ ανέφερε ότι «ομοφώνως κρίθηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των»:

  1. Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
  2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)
  3. ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  4. Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  5. Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Παράλληλα, το ΕΣΡ, ομοφώνως, έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Προς το παρόν άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτηση της «Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε». Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται από αύριο Τετάρτη, όποτε και λογικά θα προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος. Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια.

«Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασία πλέον» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζει η τηλεοπτική σήμανση “καταλληλότητας” σύμφωνα με το ΕΣΡ