Για ακόμα μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, κατηγορώντας την Ελλάδα ουσιαστικά ότι δεν προωθεί τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Οι κινήσεις της Ελλάδας δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας», ήταν οι κατηγορίες Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας. Ο Ερντογάν, κατά την τετράωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, τόνισε πως τα συμφέροντα της Άγκυρας θα προστατευθούν με οποιοδήποτε κόστος.

Η Daily Sabah μεταδίδει πως κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρθηκε σχετικά με το Αιγαίο και την Κύπρο ότι «οι κινήσεις της Ελλάδας, οι οποίες δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας, παρακολουθούνται στενά», αλλά και πως «τα συμφέροντα της Τουρκίας θα προστατευθούν με κάθε κόστος».

Για τη Συρία, αποφασίστηκε στο Συμβούλιο ν’ αναληφθεί δράση απ’ την Τουρκία εάν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποσυρθούν από την περιοχή Μάνμπιτζ και τις περιοχές της χώρας ανατολικά του Ευφράτη.

Η έμμεση σύνδεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους «8» απ’ τον Ερντογάν

Για πρώτη φορά ακούστηκε δια στόματος του Τούρκου Προέδρου η έμμεση σύνδεση του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στη χώρα μας.

Μπορεί να υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά δεν συνδέει τα δύο θέματα, ωστόσο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Τουρκία, ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «όμως, εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς όταν τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν βγάζουν άχνα γι αυτό το θέμα λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Στο μεταξύ, ένσταση για τους Έλληνες στρατιωτικούς μετά την απόρριψη του αιτήματος για αποφυλάκισή τους κατέθεσαν οι συνήγοροί τους την Τετάρτη, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια του νόμου. Έτσι, προσέφυγαν σε διαφορετικό δικαστήριο όπου και κατέθεσαν την ένστασή τους.

Photo: Reuters