Ερντογάν για το επεισόδιο στα Ίμια: Κάναμε το καθήκον μας

LIKE US ON FACEBOOK

Προκλητικός ήταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του για το επεισόδιο στα Ίμια. Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως έκαναν το καθήκον τους και εμβόλισαν το ελληνικό σκάφος.

«Κάναμε το καθήκον μας», απάντησε ο Ερντογάν για το επεισόδιο στα Ίμια ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

«Όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους», σχολίασε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο συνέβη χθες το βράδυ. Τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε ν’ αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει την ελληνική πλευρά και κάλεσε «να σταματήσουν οι αψιμαχίες τόσο στον αέρα όσο και στο νερό».

Η κατάσταση του σκάφους «Γαύδος»

Ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κάνουν λόγο για ασήμαντη ζημιά του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης 090 «Γαύδος», το οποίο εμβολίστηκε απ’ την τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η ζημιά που έχει υποστεί το πλοίο δεν είναι σοβαρή ενώ το σκάφος έχει μεταφερθεί στη θαλάσσια περιοχή του ναυστάθμου στη Σαλαμίνα και αναμένεται να αξιολογηθεί από τεχνικούς της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων.

Συγκεκριμένα, το σκάφος έχει μικρή ζημιά στα κάγκελα και στο κάλυμμα του αεραγωγού που κατεβαίνει στο μηχανοστάσιο αλλά και στην κεραία του ασυρμάτου που έχει διπλώσει

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το πλοίο έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που έχει κι αυτό 27 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο «Γαύδος» θα επιστρέψει σύντομα στην επιχειρησιακή του δράση.

Η δήλωση του εκπροσώπου του State Department:

«Έχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του Λιμενικού για τα Ίμια: «Πολύ επικίνδυνη η τουρκική πρόκληση»

Photo: REUTERS/HANDOUT
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved