Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν έρχονται να ανεβάσουν κι άλλο τους τόνους σε Αιγαίο και Μεσόγειο. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του την Κυριακή αναφέρθηκε στον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου.

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της Κυπριακής NAVTEX για την γεώτρηση στο οικόπεδο 10, ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής καθέλκυσης μίας νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ότι «οι εξελίξεις που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο δείχνουν την ανάγκη να έχουμε ισχυρό στόλο».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι: «Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή» και τόνισε ότι:

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργήσουν ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου, εκδόθηκε από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας Navtex, με την οποία δεσμεύεται από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι και 25 Φεβρουαρίου 2019, η περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Στο Οικόπεδο 10 αναμένεται να πραγματοποιήσει γεώτρηση ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκαίνια για το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Photo: GETTY