Έρευνα για την πτήση που κατέληξε στην Τιμισοάρα, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν η Ryanair πραγματοποίησε όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους επιβάτες, ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την πτήση της Ryanair απ’ το Λονδίνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, η οποία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τελικά δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Παρασκευής, αλλά στη Ρουμανία.

Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι θα εξετάσει κατά πόσο η αεροπορική εταιρεία παρείχε στους 184 ταξιδιώτες στήριξη, φιλοξενία σε ξενοδοχείο και μέσα μεταφοράς για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, σύμφωνα με όσα οφείλει με βάση τους διεθνής κανονισμούς.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Σπίρτζης μεσολάβησε προκειμένου η αεροπορική εταιρεία Aegean να στείλει αεροσκάφος και να παραλάβει τους επιβάτες που βρέθηκαν στη Ρουμανία και να τους μεταφέρει στον προορισμό τους, ενώ τα ναύλα θα καταβληθούν από το υπουργείο.

Το αεροσκάφος της Aegean πρόκειται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα περίπου στις 15:00 με 15:30 το απόγευμα και να φτάσει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 17:00.

Σημειώνεται ακόμη ότι με τη συγκεκριμένη πτήση θα ταξιδέψουν 89 επιβάτες, καθώς οι υπόλοιποι 88 επιστρέφουν ήδη στην Ελλάδα με λεωφορεία, που όπως κατήγγειλαν δεν είχαν θέρμανση.

Παράλληλα, το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ακόμη επτά επιβάτες φαίνεται ότι βρήκαν με τον ίδιο τρόπο μέσα για την επιστροφή τους.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι η έρευνα δεν αφορά την επιλογή της Τιμισοάρας ως προορισμό, αφοί οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι η Ryanair είχε δηλώσει να προσγειωθεί στην ρουμανική πόλη ως δεύτερη επιλογή, στην περίπτωση που δεν μπορούσε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Τρίτη επιλογή φαίνεται ότι ήταν η Αθήνα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι: «Είναι προφανές ότι η επιλογή της εταιρείας να δηλώσει το αεροδρόμιο της Τιμισοάρας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό των επιβατών, αντί για ένα από τα δεκάδες αεροδρόμια της Ελλάδας και αρκετά σε μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην πολιτική προτεραιότητας χαμηλού κόστους της αεροπορικής εταιρείας», ενώ ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι:

Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης

Συγγνώμη ζητά η Ryanair

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών, συγγνώμη ζήτησε η αεροπορική εταιρεία Ryanair σχετικά με την εκτροπή της πτήσης Λονδίνο – Θεσσαλονίκη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση της η Ryanair αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι πελάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ γι΄όσους προτίμησαν να περιμένουν άλλη πτήση προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ryanair αναφέρει ότι:

«Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά στην Τιμισοάρα και οι πελάτες μας είτε μεταφέρθηκαν με λεωφορείο που οργανώθηκε άμεσα προς τη Θεσσαλονίκη ή οι πελάτες μπορούσαν να περιμένουν να οργανωθεί μια εναλλακτική πτήση.

Όσοι επέλεξαν να μην επωφεληθούν από τη μεταφορά με πούλμαν, τους προσφέρθηκε διαμονή σε ξενοδοχείο στην Τιμισοάρα. Έκτοτε οι πελάτες αποχώρησαν αεροπορικώς ή επωφελήθηκαν από την εναλλακτική μεταφορά που οργανώθηκε και θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Η Ryanair ζητά ειλικρινά συγγνώμη για την εκτροπή της πτήσης αυτής, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας».

Διαβάστε ακόμη:

Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία | Χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλεισμένοι