«Δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, T. Erdogan στην τελευταία ομιλία του σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα σε μια αίθουσα ξενοδοχείου της Κομοτηνής.

Ο Erdogan απευθυνόμενος σε μειονοτικούς της περιοχής, τόνισε πως η Τουρκία έχει «μια σημαία, έτσι και εδώ στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να βάλουμε στην άκρη την ελληνική σημαία. Δεν μιλάμε για αφομοίωση αλλά για ενσωμάτωση σας στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε πως όποιες εθνικές καταγωγές και να υπάρχουν στην Τουρκία, όλες μαζί αποτελούν αυτόν τον έναν λαό. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Όποιες εθνικές καταγωγές και αν υπάρχουν, όλες μαζί αποτελούν τον ένα λαό. «Όπως η Τουρκία είναι ενιαία με τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρά της, αυτό ισχύει καθ’ ολοκληρίαν και για την Ελλάδα» επισήμανε ο Erdogan.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναχώρησε στις 16:55 από την Κομοτηνή για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Τουρκία.

Νωρίτερα,  ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε ανοιχτή ομιλία -εκτός προγραμματισμού- στο μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου έλαβε το θερμό χειροκρότημα.  Κατά την ομιλία του, ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός ότι η μουσουλμανική μειονότητα εκπροσωπείται στην ελληνική Βουλή από τέσσερις βουλευτές και έστειλε μήνυμα ενότητα προς τους παρευρισκόμενους.

«Δώσατε αγώνα επιβίωσης εδώ και χρόνια και σας συγχαίρω για αυτό», είπε στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ τόνισε πως «είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν».

«Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της», συνέχισε ο T. Erdogan, ο οποίος σχολίασε πως η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα.

Στον χώρο του σχολείου τον περίμεναν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν και το ακαδημαϊκό προσωπικό του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Tα highlights της πρώτης επεισοδιακής μέρας του Erdogan στην Ελλάδα (Photos)

Photo: Alkis Konstantinidis/Reuters