Καθ’ οδόν είναι τα νέα ειδοποιητήρια προς οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα απ’ την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε μια προσπάθεια ν΄αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο.

Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, οι οδηγοί με ανασφάλιστα οχήματα θα λάβουν το δικό τους ειδοποιητήριο, το οποίο θα συνοδεύεται από μία επιστολή που θα τον ενημερώνει για το πώς μπορεί να διορθώσει τυχόν λάθος που παρουσιασθεί και τον εμφανίζει ανασφάλιστο ενώ δεν είναι.

Το θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, το οποίο βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο, συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Δημήτρη Μαζαράκη με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Να σημειωθεί πως απ’ τη μεριά του ο κ. Μαζαράκης πρότεινε στον κ. Πιτσιλή να αναλάβει η ΕΑΕΕ το κόστος για τη δημιουργία ενός μηχανισμού συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών από όσους δεχθούν λάθος ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα προκειμένου να διορθώσουν τα δεδομένα χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης.

Και οι δύο πλευρές (ΕΑΕΕ και ΑΑΔΕ) εμφανίζονται αποφασισμένες να προχωρήσει το μέτρο ξεπερνώντας τα όποια τεχνικά εμπόδια για να τεθεί ένα τέλος στην κοινωνική μάστιγα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχεται στα 250 ευρώ.