Έρχονται αλλαγές στα capital controls με νέα χαλάρωση και αύξηση του ορίου αναλήψεως. Πόσα θα μπορείς πλέον να “τραβάς απ’ την τράπεζα;

Με τις αλλαγές στα capital controls αυξάνεται το όριο αναλήψεων. Πλέον απ΄τα 1.800 ευρώ το μήνα θα μπορείς να “τραβάς” 2.300 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες κι από το «Έθνος» είναι κάτι που θα οδηγήσει στην ουσιαστική απελευθέρωση του ανοίγματος των λογαριασμών στις τράπεζες.

Μαζί με τη χαλάρωση των capital controls έρχονται και διευκολύνσεις στο άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών. Ο κάθε πολίτης πλέον θα μπορεί να ανοίξει νέο λογαριασμό ανεξάρτητα απ’ το αν έχει ήδη έναν λογαριασμό ή έχει ανοίξει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα.

Πότε έρχονται αυτές οι αλλαγές στα capital controls; Η νέα χαλάρωση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με πάλι με το «Έθνος» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι έτοιμη και το μόνο που μένει είναι να πέσουν οι τελευταίες υπογραφές και να εγκριθεί η εν λόγω αλλαγή απ’ την Τράπεζα της Ελλάδος κι έπειτα απ’ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το σχέδιο για χαλάρωση των capital controls έρχεται σε συνέχεια πρόσφατων ρυθμίσεων που αφορούν εταιρείες που κάνουν εξαγωγές και μπορούν ευκολότερα πλέον να αγοράζουν προϊόντα ή να διατηρούν λογαριασμούς.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να δώσει το μήνυμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης.

Η προηγούμενη χαλάρωση των capital controls είχε ανακοινωθεί στις 14 Νοεμβρίου και επέτρεπε το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, αλλά και τη προσθήκη συνδικαιούχου. Παράλληλα, προέβλεπε απελευθέρωση για το 100% των αναλήψεων από το εξωτερικό.