Αύριο, Παρασκευή, καταφθάνει στην Αθήνα κλιμάκιο δώδεκα Αυστραλών Εμπειρογνωμόνων Ανάλυσης Επιπτώσεων Καταστροφών με στόχο να εκτιμήσει τη ζημιές απ’ την καταστροφική πυρκαγιά.

Έρχονται στην Αθήνα Αυστραλοί εμπειρογνώμονες για να εκτιμήσουν την καταστροφή απ’ την πυρκαγιά. Η ομάδα απ’ την Αυστραλία θα βοηθήσει τις ελληνικές υπηρεσίες κι ειδικότερα την Πυροσβεστική στο έργο της εκτίμησης και διαχείρισης της καταστροφής στο Μάτι.

Γι’ αυτή την συνδρομή αυτή προσφέρθηκε η αυστραλιανή Κυβέρνηση, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την μεγάλη τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα. Η Αυστραλία, άλλωστε, αντιλαμβάνεται απόλυτα την τραγωδία καθώς σχεδόν κάθε χρόνο αντιμετωπίζει μεγάλες καταστροφές, γι’ αυτό και έχει αναπτύξει εξελιγμένο μηχανισμό σ’ αυτό τον τομέα.

Η πρόταση για συνδρομή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, στον κ. Τσίπρα, ο οποίος την αποδέχτηκε εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με την πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan, ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες για την άφιξη της δωδεκαμελούς ομάδας Αυστραλών εμπειρογνωμόνων και αύριο αναμένεται η άφιξη τους στην Αθήνα, όπου θα τους υποδεχτούν οι υπεύθυνοι του τμήματος διεθνών σχέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ομάδα αποτελούν δέκα ειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος της Αυστραλίας, από τα Τμήματα της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας και θα την υποστηρίζουν δύο επιπλέον στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Κρίσεων (Crisis Response Officers) του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι των αστυνομικών την ώρα της πυρκαγιάς