Έρχονται 6 νέοι σταθμοί του Μετρό προς τον Πειραιά

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί τον περασμένο Φλεβάρη οι εκτιμήσεις να ήταν ότι θα παραδίδονταν τον Ιούνιο 3 νέοι σταθμοί του Μετρό προς Πειραιά, όμως, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, ανακοίνωσε τώρα πως η επέκταση του Μετρό προς Πειραιά θα ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2021.

Ποιοι είναι οι νέοι σταθμοί του Μετρό;

Οι νέοι σταθμοί του Μετρό προς Πειραιά είναι η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια, οι οποίοι θα παραδοθούν πρώτα, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.

Όπως τόνισε ο κ. Κουρέτας, την τελευταία 20ετία η Αττικό Μετρό έχει θέσει σε λειτουργία και κατασκευάζει 60 χλμ. γραμμών μετρό σε 64 σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνολικού κόστους περίπου 7,2 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο θα μειώσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. κατά 23.000 ημερησίως με 115.000 πολίτες να εξυπηρετούνται στη ζώνη επιρροής των σταθμών και τη διαδρομή λιμάνι – αεροδρόμιο να φθάνει τα 55 λεπτά.

Διαβάστε πώς θα ανοίγουν οι μπάρες του μετρό σε λίγο καιρό.

Ο προϋπολογισμός για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά θα φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ και η κίνηση των επιβατών εκτιμάται σε 35.000 νέους επιβάτες.

Το πρώτο έργο της Γραμμής 4 είναι στο στάδιο της δημοπράτησης. Το πρώτο της τμήμα είναι μήκους 13 χλμ. με 15 σταθμούς, με τρένα χωρίς οδηγό και συστήματα στην αιχμή της τεχνολογίας με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ. Στο στάδιο σχεδιασμού/ μελετών βρίσκονται συνολικά 37 χλμ. γραμμών με 26 σταθμούς, ενώ 32 χλμ. γραμμών δικτύου τραμ βρίσκονται σε λειτουργία ή σε στάδιο κατασκευής. Στο στάδιο του σχεδιασμού / μελετών βρίσκονται ακόμη 9 χλμ. γραμμής, ενώ το συνολικό κόστος αντιστοιχεί στα 600 εκατ. ευρώ περίπου

Διαβάστε όσα είχαν ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη του 2018:

Οι 15 νέοι σταθμοί του Μετρό και τα τρένα χωρίς οδηγό
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved